Folytatódik a kamra projekt - ezúttal valamennyi hulladékkal

Nemrég írtam nektek egyik napomról, amikor sok mindent készítettem házilag, gyakorlatilag nulla szeméttermelés mellett.
A kamrám azóta tovább töltődött, szépen telik mindenféle finomsággal. Még hátra van a barackbefőtt, a csemege uborka és némi lecsó illetve padlizsánkrém. Ezek a tervek.
De hogy addig is mutatós legyen a kamra, pár napja azt szépítgettem. Az ötlet nem a sajátom, pár éve láttam a neten, ahol egy anyuka nagyon mutatósan díszítette ki a lekvárokat, szörpöket és befőtteket. Nagyon megtetszett, és mivel elég ügyes kezűnek mondanak, én is nekiláttam. Azóta minden évben megcsinálom, még akkor is ha ennek a díszítésnek semmilyen más funkciója nincsen, csupán az hogy szebbé, vonzóbbá tegye a kamrát.
Így kezdődött a munka:
A tavalyi textil fedőket és címkéket szedtem elő, hiszen azok tökéletesek lettek idén is. Így a hulladék is jelentősen kevesebb lett.
Szétválogattam őket, félretettem a karácsonyi tetőket, megnéztem milyen tetőre és milyen címkére lesz még szükségem. előtúrtam régi használaton kívüli (illetve tavaly a hasonló projektem után megmaradt) textileket (főképp terítő). Zsinegként pedig régi sosem használt fonalat használtam - igaz a színe nem ideális, de legalább nem a kukában végezte, hanem hasznos célt szolgál.
Természetesen segítségem is volt. Nemcsak a lányom, aki a címkék többségét díszítette és feliratozta, de Mia is mindenáron fogni akarta a lelógó textil maradékokat :)
Munka közben nem maradhatott ki a kóstoló sem. Megkóstoltuk a kajszi, az eper és a ribizli lekvárt is.
És ilyenek lettek az üvegek, már csinos ruhácskákban.
 


A hulladékmennyiség pedig ez lett. Ez többnyire textil és fonaldarabok, amik (mivel mind tiszta pamut), bekerülnek a komposztba. A maradék kevés pedig papírfecni, ami a papírgyűjtős dobozban végzi.
Remélem nektek is meghoztam a kedveteket, hogy a kamrát is szépítgessétek, hiszen az is fontos része egy háztartásnak, ahova szívesen tér be az ember. ha másért nem, akkor valami finomság után kutatva.
Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Leggyakrabban olvasott cikkek