TESCO-s élmény

Még Szilveszter napján történt, hogy délelőtt elugrottam a Tescoba, mivel kevésnek bizonyult a sajt és a virsli.
Gondoltam, ha már ott vagyok teszek egy próbát.
Vagyis kettőt.
A fürtös paradicsomot csak úgy magában tettem a kosárba, zacskó nélkül. A pénztáros nem kérdezett, csak lemérte (egyébként az automata pénztárt szoktam használni, ott tényleg senki nem foglalkozik velem, de ott most nagy sor volt).
A felvágottas pultnál két néni volt. Megkérdeztem tőlük, hogy ha viszek dobozt (aminek a bevitelét ugyebár a biztonságos ember egy matrica ragasztást követően engedélyez), akkor abban lemérik-e nekem, kiadják-e nekem a felvágottat.
Először még csak a kérdést sem értették. Valahogy így zajlott a beszélgetés, miután egyre komolyabb érdeklődő vásárló állt körbe és figyelt. Valóban mókás volt. Olyan érzés volt, mint amikor először kezdtem mutogatni a lányom mosható pelenkáit. Én voltam a kis zöld emberke a Marsról.
Szóval a párbeszéd:
- Üdv, szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség a fentiekre (nem írnám le ismét :) )?
- De van csomagolópapírunk, Tescos.
- Én nem szeretnék csomagolópapírt, ezért hoznám a dobozomat.
- Bele tudjuk tenni nejlon zacskóba is.
- Én a nejlon zacskókat sem szeretem.
- Ha zavarja a bolti csomagolás, akkor otthon át tudja tenni a saját dobozába.
- De én egyáltalán nem szeretném hazavinni sem a csomagolópapírt, sem pedig a nejlon zacskót.
Itt már tényleg sokan érdeklődve hallgattak minket, az eladók pedig rendkívül értetlenül néztek rám. El kellett fogadnom, hogy nem az ő hatáskörük egy ilyen dologban dönteni 

Konklúzió: Hazafelé kitaláltam (amíg 20 percig araszoltam a Tesco parkolóban, hogy kijussak, és körülöttem mindenki idegesen dudált és kapkodott), hogy nem tart semmibe írnom egy emailt a Tesco valamilyen fontos emberének, hogy megkérdezzem, ő mit gondol. Szóval hivatalos állásfoglalást fogok kérni :)

Azóta voltam újra a fent megnevezett üzletben. Vittem zacsikat, abba szedtem a zöldséget. A citromot neylonba, a narancsot pedig textilbe. Senki nem foglalkozott velem. A narancs lemérésénél (mint említettem automata páti vagyok) akadtak gondjaim, mert súlyellenőrzési problémáim voltak (gyanítom, hogy az automata mérleg kalkulál a neylonzacskó súlyával is, nekem meg az ugyebár nem volt), de a néni a boltból kérdés nélkül jóváhagyta a tranzakciót.Szóval a Tesco kap egy picike pontot, mivel a kimérős termékeit el tudja mindenki hozni saját táskában, zacskóban.

Kiegészítés, ami most jutott eszembe.
Nagy lelkesen elvittem a sörös dobozokat és a PET palackot a Tescos gyűjtőhelyre (még sosem voltam, mert a szelektív gyűjtő helyben van, jön érte a kukásautó, és az kényelmesebb, de gondoltam teszek egy próbát, és kaphatok érte pár ft-t).
Csalódás volt :(
A sörösdobozok jó részét visszadobta a gép, a palackokkal is így voltam (pl. a tejes üveget sem fogadta el). Bedühödtem...
Ezen még dolgoznom kell.

Leggyakrabban olvasott cikkek