A pelenkát is kimossuk??

Most megvádolhattok majd elfogultsággal, de a környezettudatosságom akkor teljesedett ki igazán, amikor megszületett a 3. gyerekem, és ezzel egy időben rádöbbentem mennyi szemetet fogok termelni csupán a pelenkáival.

Ez közel 8 éve volt. Elkezdtem a neten kutakodni alternatív megoldási lehetőségek után, és így találtam rá a mosható pelenkákra. Annyira kézenfekvő volt, de az akkori reklámhegyek engem is beszippantottak, és először eszembe sem jutott, hogy nem kell nekem a drága eldobható pelenkákat használni. Nagy úr a reklám.

De azonnal tudtam, hogy ez kell nekem, és elkezdtem beszerezni a gyönyörű kis pelenkákat. Akkor Magyarországon még elvétve lehetett csak ilyen szép modern mosható pelenkákat kapni, így javarészt külföldről rendeltem azokat. Imádtam. Olyannyira, hogy egyik barátnőmmel (akit szintén megfertőztem) csináltunk egy vállalkozást, egy webáruházat, ahol főleg ilyen szép, praktikus, környezet és pénztárca barát és a baba bőrének egészséges mosható pelenkákat árultunk. Az üzlet a mai nap is működik, túléltünk minden nehézséget és gazdasági válságot.
Elmondhatom, hogy egyre többen használják a babáiknak ezeket a pelenkákat.

És itt jön a lényeg:
A mosható pelenkával kikerülöd a cipekedést, halomnyi csomag szállítását, nincs veszélyes hulladék (mert az eldobható pelenka annak minősül), jelentősen olcsóbb is az eldobhatónál, ráadásul a teljes pelenkázási korszakot végig lehet egy készlettel pelenkázni, nincs méretváltás, mindig van otthon, sosem fogy ki.

Már régen nem pelenkázok, de azt bizton állíthatom, hogy a pelenkázás terén nincs jobb megoldás a mosható pelenkánál.

A fotókon a saját és a barátnőm gyerekei vannak, természetesen mosható pelenkákban.

Ja itt nem is látszik a pelenka ;)


Megjegyzések

  1. Nekem is mániám a mosható pelenka, bár inkább használtat vettem, amiből tudtam, vagy varrattam :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Leggyakrabban olvasott cikkek