MinsGame - A minimalista játék - Én megpróbáltam...

Idén először belevágtam egy igen érdekes játékba. A feladat, hogy márciusban, minden nap annyi fölösleges dolgot szelektáljunk ki a háztartásunkból, ahányadik napot írunk a hónapban. Azaz:
  • március 1. - 1 dolog
  • március 2. - 2 dolog, és így tovább, végül
  • március 31. - 31 (!!!) dolog.
A cél, hogy lazítsunk a környezetünkön, megszabaduljunk olyan dolgoktól, amik nyomasztanak szimplán csak a jelenlétükkel, vagy azért mert kellemetlen emlékek fűződnek hozzá, vagy azért mert "majd jó lesz még valamire" felkiáltással pakolásszuk már régóta, vagy meguntuk, tönkrement, stb.
Nagy lendülettel vágtam bele, és végig sem gondoltam, hogy ez bizony nem is olyan egyszerű feladat. Főleg, hogy (közel) hulladék nélküli háztartásomba az elmúlt 2 év alatt szinte semmi olyan dolog nem került be, amitől most megválhatnék. Ráadásul tovább nehezíti a helyzetemet, hogy tavaly májusban költöztünk, amikor egy igazi nagy szelektálást csináltam végig.
Elérkezett az első nap, március 1. Kb egy órán keresztül járkáltam a házban, kerestem, kutattam, hogy vajon mi az amitől megszabadulhatnék. Egyre elkeseredettebb lettem: nekem ilyen nincs is.
A játékos társak vigasztaltak: örüljek neki, ez annyira klassz, hogy már eleve ilyen a háztartásom. Mégsem bírtam belenyugodni, hogy a kihívás első napján már elbukjak.
És akkor beugrott az első ötlet, íme:
március 1.
Ez egy pamut kéztörlő. 24 éves. A sok mosástól elkopott és elszakadt. Jó kérdés, ha azt szegezitek nekem, hogy ezt meg mégis miért őrizgetted eddig?? A válaszom összetett és mégis egyszerű: A dolgokat szeretem "halálukig" használni. Ha már úgy tűnik, hogy befellegzett neki, akkor elkezd járni az agyam, hogyan tudnám más funkcióban új élettel megajándékozni. Ezt a törölközőt az utóbbi időben a saját körmöm rendbetételekor használtam. Azt terveztem vele, hogy feldarabolom, és tökéletes kis kéztörlők lesznek belőle. Valójában azonban sosem lesz belőle kéztörlő, mert túl kicsik lennének. Így végül erre a darabra esett a választásom. A törölköző a komposztra kerül, mivel újrahasználni nem lehet, és tiszta pamut lévén, tökéletes helyre kerül: vissza a körforgásba.

Jelenleg elképzelésem sincs hogyan tovább, de legalább nem úgy bukom el a kihívást, hogy egyetlen egy darab dolgot sem sikerül kiszanálnom.

Leggyakrabban olvasott cikkek