A Húsvéti játék is hulladékká válhat, de egyszerűen elkerülhetőHamarosan Húsvét van. Gyerekkoromban nem volt divat az ajándékozás, tojásokat díszítettünk, sütiket sütöttünk és izgatottan vártuk a locsolókat. Ahogy felnőttem és családom lett, bekúszott az életünkbe a húsvéti ajándékozás is. Igaz mindig csak apróságokkal leptük meg a gyerekeket, de szinte ugyanolyan izgatottan készülünk rá a mai napig mint régen.

Ahogy teltek az évek, egyre inkább rádöbbentünk arra, hogy a játékokra a legtöbb esetben ugyanaz a sors vár: pár hónap, hét, nap után a gyerekek megunták a csoda játékokat, és csak gyűlt-gyűlt a sok játék. El kellett fogadnom a tényt, hogy túlhalmoztuk őket mindenfélével. Majd eljutottam arra a pontra, hogy használtan vásároltunk meg sok mindent. A gyerekeket pedig egyáltalán nem zavarta.
Léteznek olyan boltok, webáruházak, ahol szép állapotú, jó minőségű használt játékokat lehet venni, nagyon baráti áron. Ilyen a Prücsök Játék is. Amikor nézegettem a kínálatukat, azonnal beleszerettem a régmúlt idők játékkínálatába. Minden van, igazi fém kisautók, cuki plüssmacik, retro társasjátékok.
De vannak mai modern játékok is, ha valaki épp ilyenre vágyna.
Következő lépésként elkezdtük optimalizálni a  játékvásárlásainkat. Már nem csak arra figyeltünk, hogy amit lehetett használtan vegyük meg, hanem arra is, hogy olyan és annyi játékot kapjanak, csak amivel valóban sokáig szívesen játszanak.
Így kapott a lányom szinte fillérekért Little Pet Shop házat, figurákat és mindenféle kiegészítőt. Jó döntés volt, mert ez az egyik olyan játék, amivel már több éve szívesen játszik, mindenféle szerepjátékokat.

A régi játékok azonban ugyanúgy sokan maradtak a házban, bár a mennyiségi növekedésük jelentősen lelassult. Mivel köztudottan nem szeretek kidobni semmit, így nehéz helyzetben voltam. Valamit mégiscsak tennem kellett a felhalmozódott játékokkal. Végül rászántam magam, és a gyerekekkel közösen, egy jó részét elajándékoztuk vagy eladtuk. A kedvenceket megtartottuk.
Voltak olyan játékok is, amiket eltettem a jövő generációnak (legok, playmobilok, extrább kisautók, stb.). Ezek mind minőségi játékok, amiknek valószínűleg még sok év elteltével is fog majd örülni egy-egy kisgyerek.
A nagy válogatást követően is maradtak játékaink. De ezek sem maradtak árván. Folyamatosan felhasználjuk őket, és valami újat alkotunk belőlük.
A lányom a bátyjának idén karácsonyra egy hógömböt készített, amiben a Mikulás figurát a fiókja mélyén találta.
Hógömb régi játékból
A válogatás során előkerült régi kopottas fém kisautók, amik még a férjem gyerekkori játékai voltak,  a hálószobánkba került dekorációs elemként.

Férjem gyerekkori játékai mint dekorációs elem
Mindent összefoglalva, akárhogy is nézem, a használt játék jó, nagyon is jó. Persze egy hulladék minimalizáló háztartásban nem árt a használt játékok vásárlását is optimalizálni, de a jól megválasztott játék valóban örömet fog okozni mindenkinek.

Fotók: Prücsök Játék

Az ajándékozásról még további cikket olvashattok itt: SZÜLINAP.

Ha tetszett a bejegyzés és szinte naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (jobb oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy háztartás hulladékának minimalizálása mindannyiunk érdeke!

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek