Maxberry - a csomagolásmentesség terjedése


Az elmúlt két évben többször is írtam már olyan lehetőségekről, ahol a csomagolásmentes vásárlásra vonatkozó vágyainkat ki tudják elégíteni környezettudatos gondolkodású emberek. Magyarországon nem vagyunk túlzottan ellátva ilyen téren, ami egyébként engem személy szerint kimondottan elkeserít. A magyar ember azonban nagyon kreatív tud lenni, és aki akar, az gátlástalanul megkérdezi az összes létező árust, hogy saját dobozban kiadják-e a termékeiket.
Hasonló gondolatok jártak a fejemben egy téli piacramenős napon is, amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a kedvelt baromfiboltom még mindig zárva tart (immáron sok hete, betegség miatt). Járkáltam a belvárosban, hátha nyílt esetleg másik hentes, aki nyitott a mániámra és gond nélkül kiszolgál úgy, ahogy én szeretném. Hentest nem találtam, azonban belebotlottam egy kicsike, ám annál hangulatosabb üzletbe a belvárosban, a Maxberry magboltba.

Volt ott minden mi szem-szájnak ingere: különféle magok, aszalványok, gabonák, pelyhek, fűszerek, teák, hüvelyesek. De engem csak a boltocska egyik része izgatott igazán. Ahol kimérős termékeket lehetett vásárolni. Gondolkodás nélkül megkérdeztem a kedves eladó hölgyet, hogy saját dobozomban, zsákjaimban vihetek-e finomságokat. A kérdés nem hogy felzaklatta volna, de egyenesen megörült neki, mondván ez a környezettudatosság nagyon klassz és szerencsére egyre többen érkeznek hasonló kéréssel.
Habár a termékek jelentős része külföldről érkezik az üzletbe, kisebb hányaduk európai vagy magyar, de minden terméket az őshonos, termelő országból próbálják beszerezni, maximálisan figyelve a minőségre. A bolt valójában inkább magbolt, mint élelmiszerüzlet, mert alap élelmiszerek, a bolt nyitása körüli időszakban - csomagolás nélkül - alig voltak. Mindezek ellenére boldogan értem haza az első szerzeményemmel. A kipróbált magokkal és asztalt meggyel az egész családom nagyon elégedett volt. Még aznap otthon szinte minden el is fogyott. Ahogy számítottam is rá, a minőség nyilván az árban is megmutatkozott. Az itt kapható termékek valamivel magasabb árkategóriájúak, mint a nagy multiknál kapható hasonló társaiké. A minőség, a környéken egyedülálló kínálat, a barátságos kiszolgálás mindenért kárpótolt.

Mostantól viszont nem volt megállás. Javasoltuk a boltnak, hogy milyen jó lenne, ha még más termékek is bekerülnének kimérős változatban a bolt kínálatába, hiszen egyre többen vásárolunk tudatosan, és törekszünk a minél kevesebb hulladék termelésre. Kérésünk nyitott fülekre talált és hamarosan már többféle rizs, és bulgur is megtalálható lett náluk.


Természetesen még rengeteg ötletünk lenne a Maxberry "alakítására". Jót nevettünk, amikor meg is mondtuk nekik: vigyázzanak mert hulladékmentes üzletté formáljuk őket. Szerencsére ők azok a fajta nyitott kereskedők, akik hallgatnak a vásárlói igényekre, és lehetőségeikhez képest meg is valósítják a beérkező ötleteket. Nagyon bízom abban, hogy további kimérős élelmiszerekkel is fogják bővíteni a kínálatot. Remélem, egyre több környékbeli környezettudatos család van, akik vásárlókként is elismerik a hasonló gondolkodású kereskedőket.

A Maxberry magbolt elérhetősége:


A hulladék nélküli életről, a vásárlásról még további cikket olvashattok itt: VÁSÁRLÁS.

Ha tetszett a bejegyzés és szinte naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (jobb oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy háztartás hulladékának minimalizálása mindannyiunk érdeke!

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek