Hogy telik el egy hetem hulladékmentesen? – 6. nap

Lassan visszarázódok a megszokott hétköznapokhoz, így folytatom a hetes "élménybeszámolómat" arról, hogy milyen és mennyi hulladékot termelek a mindennapokban.
A zűrös hétvégém miatt még mindig elég sok olyan szemét is keletkezett a mai napon, ami egyébként nem szokványos nálam. Ezt a mai fotón is láthatjátok.
A gyerekeim nagyon sokszor corn flakes félét esznek reggelire, és bár lehetőség szerint a legnagyobb kiszereléseket szoktam megvenni, azért ennek elengedhetetlen szemét következménye van: műanyag belső csomagolás, és papír külső doboz. Valamennyire vigasztal, hogy mindkettő szelektíven gyűjthető. A hétvégéről keletkezett pár kekszes zacskó, gyógyszeres doboz, eldobható üdítős pohár, papír (?) zacskó, ezeket mind a kórházi tartózkodásunkról hoztam haza.
Mai ebéd főzésemből maradt egy tejszínes doboz (sajnos egyenlőre nem találtam tejszín beszerzési helyet, ahol saját üvegemben tudnám elhozni).
A kép hátsó részén kartonpapírok éktelenkednek. Ma ugyanis nagyméretű poharakat vásároltam a régi szedett-vedett pohárkészletem pótlására, és ennek is volt csomagolása. Ami jó, hogy csak kartonpapírba csomagolták, semmi műanyagot nem tartalmazott.

Szintén mai szerzeményem az alábbi nagyméretű csatos üveg, amivel a hétvégén eltört nedves törlőkendős üvegemet pótoltam. Semmilyen csomagolása nem volt, kizárólag a vonalkódos árcédula. 

Mindenképpen pozitívan értékelem mindennek ellenére a mai napot, mivel a fekete szemetesembe semmilyen szemetet nem kellett kidobnom.
És hogy mit csinálnék a mai napon másképp, hogy ne keletkezzen ennyi szemét?
Ha a kórházi benttartózkodást előre tudom, akkor a sok rágcsa és eldobhatós ételmaradékos csomagolás nem lenne. És ha ezeket kitakarjuk a képről, akkor azt hiszem máris jobb a helyzet.
Mi lehet a megoldás? Nem is tudom, hiszen egy ilyen kórházi pár napra nemigen lehet előre készülni. Remélem többet nem is fog előfordulni.

Ezzel a bejegyzéssel véget ért a heti beszámolóm, remélem sokaknak adtam jó ötleteket, és inspirációt ahhoz, hogy továbblépjenek a hulladékcsökkentés menetén.

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek