Még fenntarthatóbb lesz a Momentán Társulat színháza

Elérkezett a tavaszi nagytakarítások ideje. Ilyenkor sokan szívesen frissítik fel a lakásukat, háztartásukat. Van aki nagytakarításba kezd. Van aki elérkezettnek látja az időt egy komolyabb szelektálásra. Mások a húsvéti böjttel egyidejűleg valami új dolgot vezetnek be az életükben, ami akár egy komolyabb életmód illetve szemléletmód váltást is jelenthet. 
Hasonlóan gondolkodott a Dobd ki a szemetest! 2020 kihívás márciusi kihívottja, a Momentán Társulat improvizációs színház minden egyes tagja is. Változtatni akartak a színház mindennapjaiban, még fenntarthatóbbá szeretnék tenni a működésüket. Ennek érdekében közösen, és egyöntetűen úgy határoztak, hogy belevágnak a zero waste kihívásba, és a tanácsaim alapján komoly vállalásokat tesznek. 
A Lelkesedés*Tanulás*Szabadság Könyvek Kiadóval közösen indított egész éves eseménysorozatunk márciusi kihívottja így a Momentán Színházi Társulat lett, akik első körben a színház büféjét szeretnék átalakítani. Habár a társulat eddig is törekedett a környezettudatos működésre (nem használtak eldobható műanyag eszközöket - mint például szívószál, evőeszközök, szelektív hulladékgyűjtés, környezetbarát dekorációk alkalmazása), elhatározták, hogy most sokkal többet akarnak elérni. Ehhez örömmel fogadták a tanácsaimat, én pedig megtiszteltetésnek érzem, hogy a tanácsadásom alapján indulnak el a zero waste útján.
Mivel a színház igencsak komoly fába vágta a fejszéjét, így már februárban elkezdődtek az egyeztetések, ötletelések, hogy a kihívás első, március 6. napjára felkészültek legyenek, és hatékonyan tudjanak változtatni a mindennapi működésükön.  

Végül a Momentán Társulat vállalásai a következők lettek: 
  1. Momentán Csemege bevezetése - a korábban értékesített édes és sós harapnivalók leváltása kimérősen vagy nagy kiszerelésben kapható, magas minőségű "rágcsákra", kiemelt hangsúlyt fektetve a fémmel fújt műanyag csomagolások elkerülésére.
  2. Szénsavas palackos ásványvíz leváltása betétdíjas Szikvízre.
  3. Szálas teák használatára való áttérés a filteres teákról (a teázás kiegészítőivel együtt, úgy mint teatojás, kimérős méz, vegyszermentes citrom).
  4. A Társulat illetve a színház büféjében használt tisztítószerek (kézi és gépi mosogatószer, általános konyhai tisztítószer) lecserélése kimérős, környezetbarát, nagy kiszerelésű típusokra a korábbi boltban kapható vegyszerek helyett.
  5. A Társulat illetve a színház büféjében használt tisztító eszközök (mosogatószivacs, konyhai törlőkendő) lecserélése környezetbarát megoldásokra (luffa szivacs, bambusz törlőkendő).
A kihívás hivatalos időtartama: 2020. március 6. – április 6.
A kihívás időtartama alatt a Lelkesedés Könyvek webshopjában (https://tinyurl.hu/M8UB/) megvásárolt minden Dobd ki a szemetest! hagyományos vagy e-könyv árának 15%-át (azaz 700 Ft/db összeget) a Momentán Társulat által megnevezett Kreatív Bázis Alapítványnak adományozunk. A befolyó összeget pedagógus improvizációs képzésre szeretnék fordítani a társulat tagjai.

Fontos! Rendeléskor ne feledd el beírni a megjegyzés rovatba: MOMENTÁN

A színház beszámolóit itt találjátok:
https://momentantarsulat.hu/hir/dobd-ki-a-szemetest-kihivas-2020

💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy fenntartható bolygó és fenntartható élet elérése mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért, igenis minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!
Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! (így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (bal oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések. You Tube csatornámon pedig időről-időre jelentkezem hulladékcsökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek