Bármi leves - ha nincs jobb ötleted


A karácsonyi dekorációk és kézzel készített ajándékok alkotása mellett teljesen belefeledkeztem a mai napba. Naná, hogy az ebéd látta kárát. Természetesen amikor már mindenki nyafogott, hogy éhes, akkor kezdtem neki a gondolkodásnak: mi van itthon (a karácsonyi vásárlási mizériát ki akartam kerülni), mit lehetne ezekből összedobni.
Jobb ötletem nem lévén "Bármi" levest főztem. Ez gyakorlatilag egy tárkonyos raguleves féleség, olyan alapanyagokból amit itthon éppen megtalálsz.
Jelenleg nálam a következő Bármi leves készült:

Alapanyagok:

  • Fél kacsa hát
  • 3 db sárgarépa
  • 5 db burgonya kockázva
  • maradék zellerszár
  • fél paradicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy evőkanál tejföl
  • Fűszerek: só, bors, lestyán, őrölt kömény, tárkony

A tejföl és a tárkony kivételével az összes alapanyagot egy lábosban feltettem lassú tűzön főni, pont mint egy hagyományos húslevesnél.

Amikor megfőtt, akkor a tejfölben elkevertem a tárkonyt (én porrá zúzom mozsárban, mert a gyerekek nem szeretik ha úszkál benne "mindenféle"), és hozzákeverem a leveshez.

Levesbetétnek a tegnapról megmaradt sajtgolyókból formáztam kicsi (valamivel nagyobb mint egy borsó) golyókat, amiket a leveshez tettem, és pár perc alatt készre főztem.

Kicsit szikkadt, márcsakpirítósnakjó szelet kenyeret megpirítottam, és ezt is feltálaltam plusz levesbetétként.

Egyszerű és nagyszerű, gyors és laktató leves készült belőle.

Az étel hulladék elkerüléséről egy korábbi cikkemben ITT olvashatsz. Egyéb konyhával kapcsolatos zero-waste, azaz hulladékmentes ötleteket pedig a következő linkeken találsz a blogon:
konyhám hulladék nélkülélelmiszerek és túlvásárláskonyha takarítása

Ha tetszett a bejegyzés és szinte naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (jobb oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy háztartás hulladékának minimalizálása mindannyiunk érdeke!

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek