Gépi mosogatópor

Gépi mosogatópor
Forrás: pinterest.com
Rengeteg változatot kipróbáltam már:
az edények nem lettek zsírmentesek
a poharak opálosak maradtak
az evőeszközök maszatosak maradtak
nem oldódott fel rendesen a mosogatógépben
Végül minden próbát megbántam és teljesen leálltam a próbálgatásról. Azonban nemrégen kaptam egy újabb receptet. Adtam neki még egy esélyt. És IGEN! Végre, működik!
Íme a recept:
4 egység mosószóda,
2 egység asztali só,
2 egység szódabikarbóna,
1 egység citromsav por
1 egység nátrium perkarbonát

Az öblítő helyére ecetet, a vízlágyító helyére durva szemű konyhasót lehet tenni, ez növeli a mosási hatékonyságot.

Megjegyzések

 1. Nekem is volt egy tuti receptem, de egy idő után nem működött, valószínűleg a gép volt koszos.... de mindegy is, amíg jó volt, nagyon jó volt, lehet, hogy visszaállok rá. Annak a receptje: a tartályba tettem két egységnyi szódabikarbónát és egy egységnyi citromsavat. Ugyanazzal a kis mércéskanállal adagoltam, kb teáskanálnyi az egy egység. Valószínűleg az sem mindegy, hogy milyen a víz amit használunk, mert egy barátnőmnél ez egyáltalán nem működött. Szeretném megkérdezni, hogy ez a por, aminek a receptúráját leírtad, nem áll-e össze, mert a citromsav+szódabikarbóna nálam beton lett. Köszi a választ előre is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Én már kb 3kg-t csináltam meg legutoljára egyben, és nem állt össze, nem csomósodott be. Viszont nagyon nehéz rendesen elkeverni, így gyanítom emiatt most nem annyira hatékony. Következőre nem csinálok ilyen nagy mennyiséget egyben.

   Törlés
  2. Köszi a választ! Nagyon tetszik a blogot, igyekszem sűrűn "forgatni", nagyon jó hasznos dolgokat gyűjtöttél össze! :)

   Törlés
 2. Én Ökoanyu könyvében olvastam a citromsav és szódabikarbóna keverékét a mosogatógépbe. Kb. 2 hónapig mosogattam is vele, tisztának tiszták lettek, viszont az üveg poharakat, üveg tányérokat olyan szinten megmarta a citromsav hogy úgy néztek ki, mintha koszosak lennének. Először elhittem hogy koszosak, ezért súrolószerrel átsúroltam a poharakat, de utána is ugyanolyan mattok és foltokban kopottak voltak. Nem mertem vendég elé tenni ilyen poharat, mert tényleg úgy néztek ki mintha maszatosak lennének. Az üveg tányérjaink is pont ilyenek lettek. Úgyhogy sajnos vissza kellett állni a mosogatógép tablettára, mert azok egyáltalán nem károsítják az új poharainkat. Ugyanis egy részüket ki kellett cserélni. Ecettel öblítettem akkor is, és most is, az marad az bevált. Nem veszünk öblítőt mosogatógépbe. Ez egy új receptnek tűnik, lehet belevágok és kipróbálom. Remélem nem kell újfent poharakat vennünk utána :) Az eredményt megírom majd.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Leggyakrabban olvasott cikkek