Neked semmibe nem kerül, nekik a túlélést jelentheti

Habár a világjárvány egyre több mindenben változtatja meg a mindennapjainkat, egyelőre a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség még minden alkalmazotti jogviszonyban álló magánszemélyre köztelező érvényű. Szerencsére már ennek az ügymenete is egyre egyszerűbb, és szinte automatizálttá vált. Azonban van egy olyan része, amit az emberek alig használnak ki, pedig nekik csak annyiba tartana, hogy egy nyilatkozatot tesznek.
Ez pedig az SZJA 1%-ának felajánlása valamilyen társadalmi civil szervezetnek. Ez semmilyen plusz kiadással nem jár, csupán az adó 1%-a olyan szervezethez kerülhetne, akiknek ezektől az kisebb-nagyobb összegektől a fennmaradásuk múlhat. Magyarul az egyébként is befizetendő jövedelemadód 1%-át egy általad meghatározott szervezet részére felajánlhatod, ezzel az ő tevékenységüket ily módon támogathatod. Ha nem élsz ezzel a lehetőséggel, akkor ez az összeg bekerül az állami költségvetésbe.
Mit is kell tenned gyakorlatilag?
Látogass el erre az oldalra (én ezt találtam, ami a legközérthetőbben leírja, hogy mik a pontos lépések), válaszd ki a szervezetet, akinek a munkáját örömmel támogatnád, és nyilatkozz az 1%-odról.
Én ha tehetném, akkor az összes alábbi szervezeteknek adnám az 1%-omat, a teljesség igénye nélkül:
1.
Jövő Öko Nemzedéke Alapítvány
2.
Humusz Szövetség
3.
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
4.
WWF Magyarország Alapítvány
5.
Felirat Gasztrohős Alapítvány
...csak mert én is gödöllői vagyok
GATE Zöld Klub Egyesület
Itt is igaz amit minden egyes tanácsadásom, előadásom vagy workshopom alkalmával is elmondok, és a könyvem szlogenjévé is vált: ...hiszem hogy minden kis lépés számít!


💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy fenntartható bolygó és fenntartható élet elérése mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért, igenis minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!
Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! (így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (bal oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések. You Tube csatornámon pedig időről-időre jelentkezem hulladékcsökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚


Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek