Ismét fogkrém, ja nem - POR

Korábban mindig csak a fogkrém volt a téma. Bár hallottam a fogpor mint fogkrém helyettesítő alternatív megoldás létezéséről, mégsem kerültem sosem közelebbi kapcsolatba vele.
Most azonban a Linashop.hu jóvoltából kaptam egy adag mentolos fogport tesztelésre.

A lányom volt az első tesztalany. Mindig ő az első, ha valamit ki kell próbálni. A saját készítésű első verziós fogkrémemet (szódabikarbóna alapú) is ő próbálta először (a 2. próbálkozás már tetszett neki). Az első fogmosás után megkérdezte: "Anya látszott, hogy öklendezek? Mert nagyon rossz." Szóval nem kímél, elég kritikus és őszinte.
Szóval kipróbálta. Nem volt elájulva tőle. Azt mondta nagyon erős mentolos, és fura hogy poros. Ahogy az lenni szokott az ő első tesztelése után én már kapásból szkeptikusan álltam a dologhoz. Azt gondoltam: tényleg nagyon klassz dolog, hogy egyre több kereskedő kéri meg, hogy teszteljem a termékét. De ha valami nem jön be nekem, akkor azt is valahogy meg kell fogalmaznom, hiszen ezt várják tőlem.
Ilyen gondolatokkal, és a gyártó használati útmutatójával felvértezve indultam reggel fogat mosni. Egyébként maga a fogpor nagyon gusztusos, fém dobozkában érkezett. Ez mindenképpen plusz pontot ér nálam.

A használati útmutató kiemeli, hogy a vizes fogkefét alaposan rázzuk le, éppen hogy csak nedves legyen, és így kell a fogporba mártani. Ha a fogkefe nagyon vizes, akkor nedvesség kerülhet a fogpor dobozába, amitől az összeáll. Ennek megfelelően jártam el.

A fogporos fogkefét a számba véve furcsa és szokatlan volt. Azonban, ahogy elkezdtem mosni a fogam vele, el is múlt az a bizonyos "poros" érzés, amit a lányom is emlegetett. Meglepő módon habzott. Bár őszintén szólva ez nálam már nem szempont, mert a házi készítésű fogkrémem egyáltalán nem habzik, és engem nem zavar. Viszont tudom, hogy ennek pszichés jelentősége is van. A használó a habzás miatt úgy érzi, hogy jobban tisztít. Ráadásul saját tapasztalatom alapján is állíthatom, hogy minél jobban hasonlít a korábbról megszokott bolti verzióra egy termék, annál könnyebben térünk át a hulladék nélküli, környezettudatos és egészséges alternatív változatra.

Az ízéről is ejtenék pár szót. A lányom azt mondta, hogy nagyon erős. És valóban, annak ellenére hogy tisztában voltam az ízesítésével (a dobozán is olvasható: menta-stevia), mégis meglepődtem, hogy mennyire erős mentolos íze van. Viszont egyáltalán nem édes, ami nekem picit hiányzott a megszokott fogkrém ízekhez képest. Természetesen mindez egyedi ízlés kérdése.

Összességében azt tudom mondani, hogy ez a fogpor tökéletes hulladék nélküli alternatíva tud lenni:
egészséges és fém dobozos. Egyedül a por állagot kell megszokni.
A gyártó ígérete szerint dolgoznak a betétdíjas vagy cserélhető, újratölthető opciókon is, ami még tovább emeli az értékét.


Leggyakrabban olvasott cikkek