Hulladékcsökkentésem egyik legjobb döntése

Lassan 2 éve annak, hogy tudatosan elkezdtem csökkenteni a háztartási hulladékot. Az első lépések közé tartozott, hogy a saját bolti tusfürdőmet kiiktattam a fürdőszobából, és szappannal helyettesítettem. Azóta már megtaláltam a tökéletes szappan beszerzési lelőhelyemet is egy helyi kézműves személyében. Tőle tökéletesen csomagolás nélkül vásárolom a szappanokat, ritkábban egyszerű papírzacskóban.
Mára a szappanimádatom odáig "fajult", hogy nem csupán tisztálkodási szerként tartom, hanem dekorációs céllal is. A fürdőszobában külön polcot ürítettem ki azért, hogy ilyen mutatósan tudjam tárolni a szappanokat.
Az üveg jelenleg egy egyszerű nagyobbacska befőttesüveg, aminek a szájára körben ragasztópisztollyal régi maradék csipkét ragasztottam. Hosszabb távon, ha valamelyik bolhapiacon belefutok ehhez hasonló szépséges üvegfedős üvegedénybe, akkor elképzelhető, hogy lecserélem.
Fotó: www.sainsburyshome.co.uk
A sajátom pedig ilyenre sikerül, és el is helyeztem a fürdőszobában a végleges helyére. Már most imádom, nagyon elégedett vagyok:
Egyszerű befőttesüveg csipkével
Szappanok a végleges helyükön

A lényeg, hogy a hulladék nélküli háztartás is rejteget szépségeket, egyszerűen, olcsón, hulladék nélkül! Ha még több hasonló inspiráló ötletre vágysz, akkor böngéssz a Háztartásom Hulladék Nélkül Pinterest oldalán is.

Megjegyzések

  1. Nagyon szép ötlet,köszi! Én a szappanokat a ruhásszekrényben tartom a finom illatuk miatt.:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Még régebben böngésztem végig a blogodat, és úgy rémlik, mintha szintén gödöllői lennél (vagy környéki). Ha ez így van, akkot meg tudnád adni a szappankészítő elérhetőségét? És milyen anyagokból dolgozik?
    Én már jó ideje szappanokat használok, de egyelőre csak a boltikat, klassz lenne csomagolás nélkülit és bőrbarátabbat találni, amikben nincs semmi fölös és mesterséges anyag.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Leggyakrabban olvasott cikkek