13. nap - Újrahasznosítható intimitás

Korábban, egy másik cikkemben már részletesen írtam a női intim higiéniáról, illetve annak hulladéktermeléséről, és a megoldásról, amivel gyakorlatilag nullára lehet csökkenteni az intim higiéniával járó szemetet.
Itt csak pár mondat erejéig, emlékeztetőül írom le nektek a saját tapasztalataimat.

Ilyen voltam kb. 10 éve: az egészségügyi és tisztasági betéteket mindig is utáltam, a bőröm sem szerette, maradt a jól bevált tampon.
Ilyen lettem 8 éve, a harmadik babám születését követően: ha a lányom gyönyörű mosható pelenkákat kap, akkor én is megérdemlem ugyanazt a törődést és egészséges bánásmódot. Minden teketória nélkül belevágtam: mosható tisztasági és egészségügyi betéteket szereztem be magamnak (rengeteg helyen kaphatóak már Magyarországon is). Majd előbújt a kreatív énem, a készlet hiányzó darabjait megvarrtam magam (a net tele van részletes leírásokkal). A mosás nem volt probléma, ugyanúgy kellett kezelni mint a mosható pelenkákat.
Ilyen lettem 7 éve: Belefutottam a LadyCup nevű intim kehelybe. Már a látványa is tetszett, azonnal megrendeltem. Akkoriban még Ausztriából tudtam megrendelni, kb. 9000ft-ba került. Mára már sokszorosan visszahozta az árát. Ezen a linken egy nagyon jó kis összehasonlítást olvashattok (angol nyelvű), ajánlom figyelmetekbe: ÖSSZEHASONLÍTÁS
Forrás: www.zoldbolt.hu

Miért jók ezek a termékek? 

  • Olcsóak (hosszú távon mindenképpen megéri), 
  • Könnyen kezelhetőek (lehet hogy hihetetlen, de valóban így van)
  • Egészségesek (már sokszor bizonyították, hogy a tamponok és az intim betétek is károsan hathatnak az egészségünkre)
  • Mutatósak (mert ez is szempont)
  • És nem keletkezik általuk hulladék!Leggyakrabban olvasott cikkek