Tonhalas tészta hirtelen

Ma sok munkám volt, aztán fáradtan letelepedtem egy kis lazító kreatív alkotásra. Már a tavaszra és egy februári workshopra készülődve alkottam - erről majd később beszámolok. Teljesen lemerülve varrogattam, amikor egyszer csak a 16 éves kamaszom megjelent mellettem: Anya mit lehet enni?
Jesszusom, gondoltam, ma még semmi ennivaló nem készült. Bár a kenyér már a sütőben sült, de ezzel ki is fulladt a főzésem mára.
Ilyenkor van az, hogy fejvesztve szétnézek a konyhában, hűtőben és a kamrában, és ezerrel jár az agyam: mit találjak ki, ami gyors és a finnyás csapat is szívesen megeszik. Húú megmenekültem, van itthon tészta. Szuper, és hogyan tovább, mert azért üresen mégsem tálalhatom fel. Aggódva nézegettem a hűtő tartalmát (elég gyorsan átláttam, mert nem sok mindent tartalmazott), és egyszer csak megvilágosodtam.
Egyik napról maradt egy bontott olajos tonhal, volt hagymám, fokhagymám, fűszerek, tej, sajt. Nincs is másra szükség egy szuper, nyúlós, sajttól tocsogó, krémes, tonhalas tésztához.
Az adagolást nem tudnám megmondani: érzésre tettem bele a fentiekből. A fűszerek: só bors, olaszos fűszerek (oregáno, bazsalikom). Ja meg daraboltam bele egy kevés pritamin paprikát, amit ma hagyott meg a lányom és fonnyadásnak indult.
Olivaolaj, hagyma, bacon
Paprika, tonhal, fokhagyma
Sajtos, tonhalas szósz
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek