Háztartásom Hulladék Nélkül a Rock Rádióban

Július közepén hallhattatok engem először, hogy egy rádióban beszélgetünk a műsorvezetőkkel egy háztartás szeméttermelésének minimalizálásáról, annak realitásáról. Alig telt el egy hét, és már ismét meghívást kaptam, ezúttal a Rock Rádióba.

A felkérés egyértelműen azt igazolja, hogy az alulról szerveződő környezetvédelemre van igény, ezt a média is fontosnak tartja.
Mit is jelent az alulról építkező környezetvédelem az én szemszögemből? Természetesen azt, hogy a saját kis mikrokörnyezetemben teszek konkrét lépéseket a környezet védelmében, a lehetőségekhez mérten nem vagy csak nagyon minimális mértékben termelek szemetet.
Erről beszélgettünk Barabás Bea műsorvezetővel.
Szinte már meg sem lepődtem, hogy Bea nemcsak egyszerűen nyitott és érdeklődő volt, de kiderült, hogy ők is komolyan figyelnek a szeméttermelésükre, és amit tudtak eddig is megtettek.
Beszélgettünk arról, hogy milyen konkrét lépéseket lehet tenni, milyen tapasztalataim vannak, és arról is, hogy a hulladékcsökkentés útjának valószínűleg sosem lesz vége. Szemét mindig is lesz a világban, a kérdés csak a mennyisége és a milyensége. Ha sikerül eljutni arra a szintre, hogy minden szemét a környezet további terhelése nélkül ismét feldolgozható, újrahasználható lesz, akkor már sikerként könyvelhetjük el az erőfeszítéseinket. Addig azonban hosszú az út, és önzetlenül a távolabbi jövő élhető világának érdekében kell megtennünk a jelenben, amit csak tudunk.

Köszönöm a lehetőséget, hiszen egy rádión keresztül rengeteg emberhez eljut a történetem, és bízom benne, hogy ezáltal egyre többen követik a példámat.

Aki lemaradt a rádió adásról, az a következő linken újra tudja hallgatni:

Rádió adás
Amennyiben szeretnél a hulladék csökkentéshez folyamatosan újabb ötleteket kapni tőlem, akkor kövesd a Háztartásom Hulladék Nélkül facebook oldalát vagy böngéssz a képek között a pinterest oldalamon.
És ha szívesen tartoznál egy hasonló gondolkodású csoporthoz, amely már több mint 8000 tagot számlál, akkor keresd fel a Háztartásom Hulladék Nélkül facebook csoportot.

Leggyakrabban olvasott cikkek