Indul az energiamegtakarítási verseny! Jelentkezz Te is!

Az elmúlt közel 4 év alatt, amióta közel hulladékmentes háztartást vezetek, sok programban, eseményen vettem részt. 
 • szerveztem "Vásárolj csomagolás nélkül!" flashmobot (ez a 2. alkalommal már országos eseménnyé nőtte ki magát), 
 • aktívan részt vettem a JÖN Alapítvány különböző eseményein, programjain, 
 • tartottam osztályfőnöki és környezetismeret órákat iskolásoknak
 • próbáltam szemléletet formálni különböző kisebb-nagyobb cégeknél
 • rengeteg könyvtárban tartottam a környezettudatos életmódra nyitott embereknek előadásokat, 
 • megírtam a "Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre" című könyvemet, amelyből 10 hónap alatt mind a 4000 darab el is fogyott, 
 • elkészítettem a könyv bővített kiadását, melynek új fejezete a társadalmi szerepvállalás fontosságát taglalja, gyakorlati oldalról.
Mindegyik központjában a környezettudatosság állt. 
Fotó: pixabay.com
Mindegyik esetében a cél közös volt: a lehető leghatékonyabban, konkrét lépések segítségével tegyek azért, hogy a gyerekek jövője biztosított legyen - és itt nem elsősorban az anyagiakra gondolok, hanem az élhető és tiszta bolygóra. 
Ennek érdekében nem csupán saját háztartásomat változtattam meg, hanem egy teljes életmódváltáson mentünk keresztül, amelyről különféle fórumokon osztom meg a tapasztalataimat.
Most ismét egy nagy projektbe kezdtem bele, ugyanis energiakoordinátorként szeretnék családoknak (energiaközösségeknek) segíteni a minél hatékonyabb energiamegtakarítás elérésében, egy verseny keretén belül
Az energiamegtakarítás nem csupán anyagi előnyökkel jár (hiszen ezáltal csökkenni fog a villany és a gázszámlánk is, ráadásul a verseny győztese jutalomban is részesül), hanem egy környezettudatosabb gondolkodás elsajátításával is.
Fotó: pixabay.com
Mindezt olyan ötletekkel, tippekkel fogom segíteni, amelyek megvalósítása nem igényel anyagi beruházást a résztvevő családok oldaláról. Csupán az aktivitásukra, kreativitásukra lesz szükség, megspékelve egy kis környezettudatos szemléletmódváltással. Természetesen még nekünk - az én családomnak - is bőven van hova fejlődnünk, így nagyon bízom abban, hogy ez a projekt egy közös kihívás lesz, ahol mindannyian sokat fogunk tanulni. Szeretném, ha általa egy élő, valós környezettudatos kisközösséget tudunk létrehozni. Reményeim szerint ez a kisközösség pedig a jövőben nem csupán az energiamegtakarítás oldaláról kötődhet egymáshoz, de a környezettudatos életmód minden vetületén keresztül is.
A versenyt a GreenDependent Intézet szervezi, 2019 őszén 6. alkalommal, E.ON EnergiaKözösségek néven. A program fő célja, hogy növelje a háztartások és kisközösségek energiahatékonyságát, és népszerűsítse a klímabarát, karbonszegény életmódot. 
Mostantól várom azon családok, háztartások jelentkezését, akik szeretnének a programhoz, az én koordinátorságom alatt csatlakozni (haztartasom.hulladek.nelkul@gmail.com email címen!)! Elsősorban Gödöllő és környékéről várom a vállalkozó kedvű családokat. Kb. 5-8 háztartásból álló közösség kialakítására lesz lehetőség.
Összefoglalva, milyen előnyökkel is jár, ha csatlakoztok?
 • megismeritek saját energiahasználati szokásaitokat,
 • hasznos tippek segítségével csökkenthetitek energiafogyasztásotokat, 
 • csökkenthetitek a klímaválságra gyakorolt hatásotokat és karbon-lábnyomotokat,
 • megtakarításokra tehettek szert az energia számlák csökkenése révén.
A tavalyi év versenyéről készült riportfilmet itt tudjátok megnézni. Bízom benne, hogy ez is ösztönzőleg hat rátok, és örömmel vesztek részt a programban.

💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy fenntartható bolygó és fenntartható élet elérése mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért, igenis minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!
Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! (így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ), illetve feliratkozni a blogra (bal oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések. You Tube csatornámon pedig időről-időre jelentkezem hulladékcsökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

Megjegyzések

 1. Természetesen csa a Pest és könyékiek nek érdemes jelentkezni. Hát ezért tart itt a viharsarok ahol tart. Minket minden közös lehetőségből kizárnak.
  Tisztelettel Kerepeczkiné Békéscsabáról.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kerepeczkiné,
   Nem csak a Gödöllő és környékbeliek csatlakozhatnak. Viszont én Gödöllőn lakok így hozzám értelemszerűen csak a környékbelieknek van értelme társulni. Az alábbi linken látható, hogy országos szinten hol vannak még klímakoordinátorok, akikhez lehet kapcsolódni:
   http://www.energiakozossegek.hu/hu/versenyezz 
   És a szervezőknél lehet jelentkezni:
   http://www.energiakozossegek.hu/hu/kapcsolat
   Üdv és sok sikert kívánok
   Andi  

   Törlés

Megjegyzés küldése

Leggyakrabban olvasott cikkek