Maximalista vagy? Legyél minimalista!

A kérdésem komoly, maximalista vagy? 

Az élet melyik területén vagy maximalista?
  • a munkádban? 
  • a családoddal szemben? 
  • a gyerekeiddel szemben? 
  • a hobbidban?
Érezted már azt, hogy túl sok? Hogy most volt elég, nem bírod a tempót, és legszívesebben elmenekülnél egy lakatlan szigetre, ahol senkinek nem kell megfelelned, még magadnak sem?
Őszinte leszek, én már éreztem ilyet, hiszen dogozok, családom van, háziállatok és kert mellett imádok kreatívkodni is. Néha én is besokallok, ráadásul sokszor mindent azonnal akarok. A magam részéről nem mondanám, hogy maximalista vagyok, azonban szinte folyamatosan sok dologgal foglalkozok párhuzamosan. Ezt pedig néha túl soknak érzem.
Aztán eljött az a bizonyos 2016 január 1., amikor először találkoztam a zero-waste életmóddal.  Tudtam, hogy ezt nekem találták ki, gyakorlatilag azonnal drasztikus változtatásokba kezdtem a háztartásomban.

A hulladék nélküli életmód hogyan kapcsolódik ez a minimalizmushoz? 

Borzasztó egyszerűen. Ezzel az életmódváltással sokkal nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá, tudatosabbá vált az életünk. Rengeteg fölösleges tárgytól "szabadultunk" meg, innentől kezdve a vásárlásaink sem jelentettek már egész napos családi programot, hiszen rengeteg dologra már nem volt szükségünk.
Nem vagyok minimalista sem, nem szeretem a csupasz, szinte steril hatású lakótereket. Szeretem a régi értékeket, és szeretem a természetközeli környezetet. De zavar a felfordulás, zavar ha elnyomnak a tárgyak, zavar ha fölösleges dolgok kerülnek a háztartásomba.
De hogy miért is írtam le mindezt nektek?
Azért, mert meghívást kaptam a Simplicity Fesztiválra, június 2-ra, ahol egy kerekasztal beszélgetésen arról fogjuk a véleményünket elmondani, hogy mi hogyan éljük meg azt, hogy ne "élősködjenek" rajtunk a minket körülvevő tárgyak. Egy hulladék nélküli háztartás ideális terep ahhoz, hogy a tárgyak legyenek értünk, de csak annyi és csak olyanok, amelyek valóban boldoggá tesznek bennünket.
A Simplicity Fesztivál egy olyan fantasztikusnak ígérkező budapesti program, ahol megismerheted:
  • hogyan tudod az idődet úgy eltölteni, hogy lassíthass
  • hogyan élhetsz kevesebb pénzből is boldogan illetve hogyan spórolhatsz egy életmódváltással
  • hogyan érheted el, hogy a tárgyaid ne uralkodjanak el feletted.

A SimpliCity Fesztivál a rend, a tudatosság, a harmónia, a felelősségvállalás rendezvénye, ahol a hulladéktermelésre is maximálisan figyelünk. Nemes egyszerűséggel a cél, hogy egyáltalán NE termeljünk szemetet.
Felkeltettem az érdeklődésedet? Szeretnél még többet megtudni erről az különleges programról?
Akkor ne késlekedj tovább!
A rendezvényről ITT olvashatsz.
A rendezvény  FACEBOOK oldalát itt találod.
A rendezvényre JEGYEKET itt rendelhetsz.

Megjegyzések

Leggyakrabban olvasott cikkek