Vixi termékteszt 3. rész

Folytatódjon az általam kipróbált Vixi termékek tesztelése.

Előre bocsátom, hogy nem fogom valószínűleg az összes terméket kipróbálni, csak olyanokat amiről azt gondolom, nem lehet jobbal helyettesíteni.
Gondolok itt pl a konyharuhára. Biztos nagyon klasszak a Vixi konyharuhák, de nekem olyan de olyan sok tiszta pamut konyharuhám van, hogy sajnálnám őket kidobálni. Ráadásul a természetes anyagokat ha tehetem előnyben részesítem.

De íme itt egy következő, szerintem ismét verhetetlen termék, amitől leesett az állam.
Ez pedig a folttisztító szivacs.
fotó: bambio.hu
Amikor megérkezett, csak nézegettem és nem igazán tudtam hova tenni a fejemben. Valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ez több lenne egy szimpla szivacsnál.
Az anyag kicsit már, olyan nagyon tömör sűrű, inkább rugalmas, mintha kicsit gumiszerű lenne.
Kb. 1 hónapig pihent a polcon.
Aztán olvasgattam kicsit, hogy mire lehet használni, de egyik sem fogott meg igazán. Egyik sem volt olyan amire azt gondoltam volna, hogy ezt a hagyományos ecetes, esetleg szódabikarbónás vagy nátrium perkarbonátos tisztítószereimmel ne tudnám könnyűszerrel helyettesíteni.

Végül a múlt héten egy komolyabb fürdőszoba takarításnál előkerült. A járólapunk szürke és mentazöld színnel van fugázva. Már 13 éves, de az évek során a mentazöld szépen felvette a környezete színét, és "szép" egységes szürke lett. Egyszer évekkel ezelőtt járt nálam egy LUX kereskedő és mutatott egy gépet, ami kimondottan a hidegburkolatok takarítására lett kitalálva. Azzal secperc alatt egy kisebb területen ismét előhozta a mentazöld színt. Meg is nyugodtam, hogy a szín megvan, csak éppen jól elbújt. Utána akárhogy próbáltam sosem tudtam újra elővarázsolni. Egy idő után már nem is foglalkoztam vele (lusta dög vagyok, mi?)
És akkor jött a fantasztikus gondolat: kipróbáltam a Vixi folttisztító szivacsát.
És csak ámultam, bámultam. Még a férjemnek is szóltam: nézd már mit tudok!! Még ő is kipróbálta :D
Gyakorlatilag dörzsölés, sikálás, vegyszerek nélkül, a bevizezett szivaccsal letöröltem az évek alatt rárakódott koszt a fugáról.


A fotó a saját fürdőszoba padlóm részlete. Látszik, hogy a vízszintes fuga rész már zöld, a függőleges fuga rész pedig még épphogy csak megkóstolta a szivacsot.

Na jó egy picit azért kellet nyomni, mert a szivacsot bele kellett passzírozni a fuga mélyedésbe.
de teljesen elképedtem. Azon sebtiben végigtakarítottam a teljes padlót.
Vérszemet kapva, a zuhanyfülke plafonjára rakódott penészt (sajnos ez rendszeresen előjön) is egyszerűen letöröltem vele. Kb. olyan lett mintha a fullasztó penészirtó spray-vel lefújtam volna. Csak éppen itt elég volt a szivacsot vizezni.

Szóval elégedett vagyok. Egy apró baja azért van: kopik. Elég komolyan megkopott, gyakorlatilag a szivacs elfogy a takarítás során. Igaz erre a termék leírásban fel is hívják a figyelmet.
Na ilyen lett a szivacs, kb. 3 m2 padló fugájának letakarítása után. Szerintem kb. a harmada elfogyott.

És bár nem olcsó, mert kb. 1000Ft, de ha csak évente egyszer törlöm végig a fugát, már akkor is megérte.

Kipróbáltam a jóval olcsóbb DM-es saját márkás hasonló szivacsát is. Az anyaga szinte ugyanolyan, legalábbis tapintásra.
De valahogy a hatékonysága nem hozza ugyanazt a szintet. Fugán próbáltam ismét, és hát nem volt az igazi. Sokkal erőteljesebben kellett súrolnom, és sokkal gyorsabban is kopik. Most nem fotóztam, elnézést.
Azaz ebben az esetben azért a saját tapasztalatom szerint igaz az, hogy az ár valamennyire magával hozza a minőséget.

Hajrá takarítás, tisztítószerek, csomagolás nélkül, megfizethető áron :D

Leggyakrabban olvasott cikkek